Sollicitatie ergernissen

Afgelopen weekend heb ik er een aantal sollicitaties uitgegooid, ik ben op zoek naar een parttime baan naast mijn afstuderen. Het afstuderen doe ik thuis dus ik ben erg flexibel voor werkgevers. Het liefste wil ik in de marketing/communicatie werken omdat dit toch wel mijn vak is natuurlijk, maar ook van een leuke horecabaan ben ik niet vies. Daarom ging ik zoeken en solliciteren, maar een aantal dingen vielen mij op waardoor het erg lastig was.

#1 – Vacatures zijn moeilijk te vinden.
Ondanks mijn kennis over Google vind ik het lastig om de goede query te gebruiken (de keywords die je intypt bij Google om te vinden wat je zoekt). Uiteindelijk kom ik er natuurlijk wel, maar al die vacaturewebsites, jemig, wat zijn ze soms ingewikkeld ingedeeld. Ook waren er bijzonder weinig vacatures, de crisis is duidelijk aanwezig!

#2 – Veel oude vacatures.
Als je dan eenmaal een vacature hebt gevonden die je leuk lijkt is hij van begin 2012. Waarom halen ze dat nou toch niet weg? Erg vermoeiend.

#3 – Teveel gevraagd?
Ben jij een teamplayer die supergoed individueel kan werken, kan je leiding geven, olifant rijden en heb je een mooie voortuin? Ben je gisteren afgestudeerd aan drie opleidingen maar heb je toch al 6 jaar ervaring? Dan is dit dé baan voor jou!“. Op deze manier komen sommige vacatures op mij over, werkgevers kunnen echt bijzonder veel vragen dus je bent al snel de zwakste schakel..

Hieruit kan ik concluderen dat.
* Het verstandiger is om in real-life te solliciteren, gewoon ergens binnenlopen of naar een uitzendbureau gaan. Dan kan je gelijk laten zien hoe spontaan en goed je bent.
* Je écht goed moet nadenken over je CV en vooral je motivatiebrief. Wat voor de één belangrijk is, is voor de ander onzin.
* Ga uit je comfort zone. Ik zocht alleen in Rotterdam, maar misschien moet ik ook even kijken wat bijvoorbeeld Den Haag of Delft te bieden hebben.

7 thoughts on “Sollicitatie ergernissen

 1. Anne

  Haha zo herkenbaar! Vooral dat werkgevers echt super veel eisen stellen, waaraan niemand volgens mij voldoet. Volgens mij proberen ze gewoon, ik reageer meestal ook als ik niet overal aan voldoe. Wat ik ook opvallend vond: wachtlijsten om uberhaupt bij een uitzendbureau langs te mogen komen. Say whut? Gelukkig heb ik inmiddels een leuke baan (in de marketing!) gevonden. Het kan dus wel, zeker als je straks full-time beschikbaar bent is het wel een stukje makkelijker.

  Reply
  1. veraw Post author

   pff we gaan het zien, maar tijdens het afstuderen heb ik echt een parttime baan nodig.. Ik reageer vaak ook gewoon, maar ik weet dat ze voor mij 10 anderen kunnen krijgen.. Ik blijf gewoon duimen

   Reply
 2. Sabrina

  Heeeeeel erg herkenbaar. Wat trouwens wel een heel fijne website is, is 2alljobshttps://2alljobs.com/nl/ Krijg je dagelijks een mailtje met alle vacatures in Nederland in jouw vakgebied. Werkt veel beter dan de bekende sites zoals Monsterboard, en zo (daar krijg ik steeds vacatures voor stratenmaker en zo doorgestuurd :S)

  Reply
 3. ziensjen

  Zo herkenbaar! Ben de laatste tijd ook weer druk aan het solliciteren en loop tegen precies dezelfde dingen aan. Vooral de ervaring die ze overal vragen vind ik zó vervelend. Als je nergens wordt aangenomen krijg je niet eens de kans om ervaring op te bouwen. Heb mijn eigen zoekgebied ook flink uit moeten breiden en solliciteer nu zelfs op callcenterfuncties, terwijl ik altijd heel hard riep dat ik NOOIT in een callcenter wou werken.. Tjah, je moet wat. Veel succes met zoeken in ieder geval, hoop dat je snel iets leuks vindt!

  Reply
 4. Nimke

  Een baan zoek ik niet, maar ik moet er volgende week wel een cv met motivatiebrief uitgooien voor een summer school waar ik echt zooooo graag heen wil! Ze vragen alleen idd het olifant rijden potentieel, dus ik heb mijn hersenen helemaal leeggespoten in de brief… ben er wel tevreden over nu, en maar wachten dus. In elk geval helpt ervaring met bloggen wel met schrijven 😉 Succes!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s