President Obama

Alsnog een post, omdat ik opeens inspiratie kreeg om te schrijven. En dinsdag is dit natuurlijk geen  nieuws meer.

Terwijl we onszelf in Nederland zorgen maken om een bultrug (begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op dieren, maar zoveel media aandacht voor zó iets?) zijn er in Amerika 20 kinderen van 6 en 7 jaar omgekomen bij een schietpartij in een school in Conneticut. Ook zijn er 7 volwassenen omgekomen, en de schutter zelf.

Een basisschool hoort een veilige plek te zijn, een plek waar je ongestoord lekker kan spelen en kan leren. Een veilige haven voor een kind, net als thuis. Voor alle overlevende kinderen zal het leven nooit meer hetzelfde zijn, wat zou er gebeuren als je dit meemaakt? Je vriendinnetjes en vriendjes waar je net nog mee aan het spelen was worden doodgeschoten, de kogels vliegen je om de oren en de angst is zo groot dat het niet te plaatsen is in je kleine kinderhoofdje.

De families van de overleden kinderen zijn ‘heartbroken’ maar ook de ouders van de overlevende kinderen zullen het zwaar krijgen. Hoe kunnen deze kinderen nog normaal kunnen opgroeien? Het in ongelooflijk dat iemand tot iets als dit in staat is. Ook begrijp ik het nog steeds niet dat wapens gewoon mogen in Amerika, hierdoor gebeuren de vreselijkste dingen (ik las laatst dat een kind van 10 zijn vader had doodgeschoten omdat hij het zat was dat hij mishandeld werd. wow).

Wat mij opviel is de speech van president Obama, hij liet hier zijn menselijke kant zien: ‘I react not as a president, but as anybody else would, as a parent’. Ook pinkte hij af en toe een traantje weg. Dit is zó ongelooflijk slim van hem, mensen hebben hierdoor nog meer vertrouwen in de president. Qua speechen zou deze man het voorbeeld moeten zijn voor iedereen. Hij weet precies wanneer hij moet praten, hoe hij dingen moet zeggen en wanneer hij een stilte moet laten vallen.

Hier kan je de speech zien:

Advertisements

5 thoughts on “President Obama

 1. Sabrina

  Naar nieuws is dat, he 😦 Bizar dat mensen in staat zijn om zoiets te ondernemen. Dat je jezelf van het leven beroofd, moet je helemaal zelf weten, maar waarom is het nodig om zoveel slachtoffers te maken?!

  Mooie toespraak ook van Obama, ik vind dat sowieso een sympathieke kerel.

  Reply
 2. ziensjen

  Mooi stukje! Ikzelf vind het ook bizar dat je in Amerika op iedere straathoek een wapen kunt kopen. Laatst was er ook een nieuwsbericht dat een man zijn eigen zoontje had doodgeschoten, hij had net een nieuw wapen gekocht en dacht dat het nog niet geladen was. Ook nogal kneuzig dat de wapenlobby zich zo stil houdt, mietjes (ja, ik kan hier echt boos om worden).

  Reply
 3. Corine

  de wapenlobby beweert juist dat wapens een land veel veiliger maken, en dat als de leerkrachten ook een wapen hadden gehad, dit niet zou zijn gebeurd. (dan was hij volgens hen eerder uitgeschakeld door iemand). ik denk overigens wel dat mensen hierdoor nog meer op ideeen worden gebracht wanneer zij dit in het nieuws zien :-S

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s