Parodieën woensdag: Google.

Maandag staat in het teken van mooie foto’s van een bepaald thema, woensdag zal ik vanaf nu omdopen tot ‘Parodieën woensdag’. Een parodie is een namaakversie van een bekend liedje, verhaal, film of kunst. Parodieën zijn vaak bedoeld om te spotten met het origineel, erg vermakelijk!

Deze week heb ik gekozen voor Google, het invloedrijkste bedrijf op dit moment. Er zijn veel parodieën te vinden over deze website, ook al hebben ze er al veel van het internet gehaald (helaas hebben ze deze macht zelf in handen). Deze parodieën heeft Google nog niet gezien, of ze ziet het door de vingers. Sommige van onderstaande plaatjes zijn zelfs door Google zelf ontworpen.

1. Google – Britney spears

De parodie met Britney Spears is misschien wel de bekendste. Hiermee willen ze de ironie van Google weerspiegelen: Je hebt alle kennis voor je die je maar wilt, en je zoekt naar Britney Spears.

2. Googilse

Googilse laat zien hoe Ilse en Google er samen uit zouden zien.

3. Hoehel en Goegel
Hoehel en Goegel zijn de ‘Google’ van west-Vlaanderen en Antwerpen (Google zou deze zoekmachines eerst uit de lucht halen, maar ze worden alsnog getolereerd).

4. Google backwards

Totaal doelloos, maar ontzettend grappig. Gespiegelde Google, de hele website & search results zijn in spiegelbeeld.

5. Good feelings

Good Feelings: Google voor optimistische mensen.

6. Doogle

Doogle is ‘The Feckin’ Search Engine of Ireland’, het logo is in het groen, en als je er alleen al naar kijkt krijg je een Iers accent in je hoofd.

7. Annoying Google & Rainbow Google
Annoying Google en Rainbow Google zijn misschien de meest irritante kleurrijke zoekmachines die je ooit zal zien. Dit zijn parodieën gemaakt door Google zelf.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s